Sunday, April 4, 2010

Juara Carta Artis Lagu Sabah


AKSI…Juara Felix Agus ketika membuat persembahanMANTAP…Persembahan mantap oleh kombo RTM Sabah.


Kelihatan Sapawi diperhatikan oleh Pengarah Penyiaran Sabah Zubad Ibrahim menyampaikan hadiah kepada ketua kumpulan Andalusia yang menjuarai persembahan kumpulan terbaik.


Kelihatan Sapawi diperhatikan oleh Pengarah Penyiaran Sabah Zubad Ibrahim menyampaikan hadiah vokal terbaik kepada Afsah Jumrin @ Cha


Kelihatan Sapawi diperhatikan oleh Pengarah Penyiaran Sabah Zubad Ibrahim menyampaikan hadiah Juara Carta Lagu Artis Sabah kepada Felix Agus.


JUARA…Felix Agus telah menewaskan tujuh peserta lain apabila diumunkan muncul juara Carta Lagu Atris Sabah musim ke-3 anjuran Radio Televisyen Malaysia (RTM) Sabah di Pusat Atrium, 1 Borneo petang kelmarin.

Bekas pelajar Akademi Fantasia itu telah membawa pulang hadiah RM3,000 , Trofi dan Sijil apabila lagu “Aku Juga Iya” hasil ciptaannya sendiri di pilih menjuarai carta tersebut.

Vokal terbaik dan lagu paling diminati dalam carta mingguan juara dimenangi oleh Afsah Jumrin @ Cha yang berasal daripada Kuala Penyu turut membawa pulang hadiah RM2,000, Trofi dan Sijil.

Manakala persembahan kumpulan terbaik dimenangi oleh Andalusia yang juga membawa pulang hadiah RM1,000, Trofi dan Sijil.

Semua hadiah kemenangan telah disampaikan oleh Exco Penerangan Negeri merangkap Ahli Parlimen Sipitang Datuk Sapawi Ahmad.


Share |